"Aarle heeft weer wat"

12 februari, 2018

Na een geweldig verlopen kerstperiode zijn we weer vooruit gaan kijken naar het nieuwe jaar. Verschillende activiteiten liggen al vast; voor sommige is nog voorbereiding nodig. Het overzicht vindt u hieronder als ook overige inhoudelijke informatie. Veel leesplezier en tot kijk in onze buurt!

 

Het geburen comité,

Ad Jonkers, Aarledijk 108, adriaan.jonkers@telenet.be

Ruth Peeters, Halvertweg 1, ruthpeeters@telenet.be

Jan Velden, Aarle 39, janvelden61@gmail.com

Jan Versteynen, Aarle 92a, jan.versteynen@telenet.be

Cees van de Wouw, Aarle 70, cees.van.de.wouw@telenet.be

Marij van de Wouw, Aarle 70, marij.van.de.wouw@telenet.be

Toon Zegers, Aarle 80, toon_zegers@hotmail.com 

 

Wat is er te doen dit jaar?

Agenda 2018:

14 april                            Schoonmaakactie zwerfvuil

28 april                            Bedankavond voor vrijwilligers kerststal

mei/juni                           Open tuin in onze buurt (bij voldoende deelname)

7 juli                                Zomerfeest

28 oktober                       Herfstwandeling

nov/dec                           Activiteiten rondom kerststal    

Het kan zijn dat er nog activiteiten bijkomen of dat er wat verandert aan de planning. Kijk daarom regelmatig op deze website. U vindt hier allerlei informatie en foto’s van onze buurt.

 

De activiteiten

Schoonmaakactie zwerfvuil 14 april    

De datum voor dit jaar is alweer bekend. Of alles weer hetzelfde gaat als vorig jaar, dat zullen we binnenkort van de gemeente horen. Wilt u die dag meehelpen onze buurt schoon te houden, noteer de datum dan alvast in uw agenda. Via deze site hopen wij u snel er meer over te kunnen melden.

 

Bedankavond voor vrijwilligers kerststal 28 april       

We schreven het al in het begin: de kerstperiode is geweldig verlopen. Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers kwamen er veel bezoekers bij onze kerststal kijken en vaak ook een drankje pakken. Daardoor kunnen we een mooie winst noteren. Die winst gaan we niet ‘oppotten’. We hebben besloten een deel daarvan te besteden aan de vrijwilligers door hen een gezellige avond met een drankje en hapje aan te bieden op zaterdag 28 april; deze vrijwilligers ontvangen over een paar weken persoonlijk een uitnodiging.

Ook gaat een deel rechtstreeks ten goede komen aan de geburen door de openingsavond van volgend jaar geheel gratis te laten zijn.

Tenslotte gaan we ook 10% van de winst besteden aan een nader te bepalen goed doel. U leest ook hier mettertijd welk doel dat geworden is; we proberen het dicht bij huis (= Poppel) te houden.

 

Open tuin in onze buurt                                                       

Bent u trots op uw tuin en wilt u al dat moois wel eens laten zien aan uw buren? Dan is dit berichtje echt bestemd voor u!
We denken namelijk dat er heel wat mooie tuinen in onze buurt zijn die de moeite van het bewonderen waard zijn. Het idee is ontstaan om dit jaar één dag ergens eind mei/medio juni te bestempelen tot ‘open tuindag van de buurt’. Wilt u daaraan meedoen? Neem dan contact op met marij.van.de.wouw@telenet.be of reageer gewoon onderaan op dit bericht. Dan gaan we dat samen organiseren.

 

En nog meer bijzonderheden…..

De buurtbieb                                                       

U hebt de bijzondere rode kast aan het begin van de Aarledijk vast al wel eens zien staan. U weet dan inmiddels ook wel dat die kast de buurtbieb is, ook wel ‘zwerfbieb’ genoemd. Met dit initiatief geven de bewoners Louis en Anja aan u – maar ook willekeurige passanten - de kans om een boek te lenen en om zelf een boek in de bieb te zetten. Dat is juist de bedoeling. Op deze manier krijgen verschillende boeken en tijdschriften een tweede, derde of misschien wel vierde ‘leven’ en worden er steeds weer nieuwe mensen blij van wat ze lezen.

We ondersteunen dit initiatief van harte. We hebben gehoord dat al heel wat mensen de weg naar de buurtbieb hebben gevonden. Hopelijk volgen er nog vele!

De AED

U weet het toch? In onze buurt is een openbaar toegankelijk AED-apparaat. U vindt het aan de gevel van restaurant Barabas. Hopelijk hebt u die nooit nodig. Wilt u voorbereid zijn op een mogelijk gebruik? Het Rode Kruis geeft mensen uit onze buurt weer de gelegenheid om een AED-cursus te volgen. Hebt u belangstelling? Meld dat dan aan marij.van.de.wouw@telenet.be of reageer via deze website.

 

Bijzondere activiteiten vallen in de smaak

28 december, 2017

In de afgelopen dagen hebben we met veel plezier en enthousiasme onder grote belangstelling van deelname een aantal bijzondere activiteiten met succes afgesloten.                                                                             De openingsavond, kerststallen, kerststukjes en lampionnen maken, als primeur: de lichtjestocht voor én door de kinderen, het optreden van Quinza (Poppel) en gisteren de schaapskudde ophalen m.m.v. Stijn Hilgers.

Wat hier aan vooraf ging en zoal bij komt kijken? Een kijkje achter de opbouw 2017 (Het Nieuwsblad)

Van de voorbij dagen zijn uiteraard verschillende foto's en filmpjes gemaakt, welke wij later op deze site nog zullen publiceren. Om u al een voorproefje te geven een paar impressies:

Kijk ook eens naar de belangstelling vanuit de regionale pers:

RAWEPO: Schaapskudde van Stijn Hilgers op bezoek bij de kerststal van Aarle

Het Nieuwsblad: Kinderen drijven 200 schaapjes door de straten van Aarle naar indrukwekkend kerstplein

RTV: Kudde schapen graast aan de kerststal in het Poppelse gehucht Aarle

GvA: Kinderen drijven 200 schaapjes door de straten van Aarle naar indrukwekkend kerstplein

 

Wilt u zelf deelnemen of een bezoek brengen?

De laatste activiteiten en de openingstijden treft u aan via Openingstijden Kerststal 2017.

U vindt de kerststal van Aarle op het adres Aarle 70-72.

Nog meer bijzondere activiteiten bij kerststal Aarle

18 december, 2017

We hebben een geslaagd eerste weekeinde achter de rug, met geweldige knutselactiviteiten en een hartverwarmende lichtjestocht. Maar we hebben nog meer activiteiten in petto die ons allemaal in deze kerstperiode een warm hart bezorgen.

 

Zaterdag 23 december 20.00 uur koor Quinza

Vorig jaar trad het Poppelse koor Quinza voor het eerst op bij onze kerststal. Het was koud, maar het werd een warm, sfeervol optreden. We zijn blij dat we Quinza weer kunnen verwelkomen.

 

Wilt u helemaal in kerstsfeer komen, kom dan op zaterdag 23 december naar de kerststal in Poppel. Zij gaan ons laten meegenieten van een aantal moderne en traditionele kerstliederen. Er zal zeker gelegenheid zijn om even mee te zingen.

Het optreden begint om 20.00 uur.

 

Woensdag 27 december 14.30 uur Schaapskudde ophalen

Lukte het u vorig jaar niet om erbij te zijn? Dan hebt u wat gemist. Maar: u kunt het alsnog meemaken. Schaapsherder Stijn Hilgers komt zijn kudde van wel 170 schapen op woensdag 27 december brengen. Hij vertrekt om 15 uur vanuit ’t Ooievaarsnest (Goirle, Goorstraat 6) richting de kerststal. Alle hulp van groot en klein is daarbij welkom!

Om 14.30 uur vertrekken we bij de kerststal en lopen we de schaapsherder tegemoet. Verwachte terugkomst bij de kerststal rond 15.30 uur.  

 

Als alle schapen in hun nieuwe tijdelijke wei staan, zorgen wij voor gratis chocomel voor de kinderen.

 

We hopen natuurlijk dat er een lekker zonnetje schijnt die dag. Mocht het erg slecht weer zijn en twijfel je of het doorgaat: kijk dan ’s ochtends hier op deze website. Als het niet doorgaat, zetten wij daar een berichtje op.  

 

Zaterdag 30 december 13.00 uur Wandelen naar kerststallen Alphen en terug

Er is een mooie wandeltocht uitgepijld. Die voert u van de kerststal naar het museum in Alphen - waar heel veel kerststallen staan tentoongesteld - en terug. Deze tocht kunt u de hele kerstperiode lopen. Gaat u liever gezamenlijk met anderen op pad, kom dan op zaterdag 30 december om 13.00 uur naar de kerststal. Dan lopen we samen op! Onderweg komen we wellicht de groep tegen die vanuit Alphen dezelfde tocht in omgekeerde richting loopt.

U vindt de kerststal van Aarle op het adres Aarle 70-72.

Volledig overzicht openingstijden van onze kerststal treft u aan via: Openingstijden Kerststal 2017.

KOM EN DOE MEE!!!

12 december, 2017

Bijzondere activiteiten bij Kerststal Aarle in Poppel

 

Zaterdag 16 december 10.00 uur kerststalletje maken

Vind je werken met hout leuk? Dan kun je een kerststalletje komen maken. Op Aarle 39 (t.o. de kerststal) staan drie vrijwilligers klaar om kleine en grote mensen ‘het vak’ bij te brengen. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is nodig vanwege beperkte ruimte. Zie email-adres hieronder.

 

Zaterdag 16 december 14.00 uur kerststukje en sfeerlichtje maken

Kerststukjes maken is van alle tijden. Er ligt weer volop materiaal klaar om een mooi stukje te maken. Natuurlijk mag je ook materiaal van jezelf meebrengen en gebruiken. Er is een vrijwilliger aanwezig die heel goed stukjes kan maken en jou graag helpt als dat nodig is.

Wil je graag meedoen aan de lichtjestocht op 17 december en heb je geen sfeerlichtje? Kom dan op 16 december om 14 uur naar de kerststal. Wij zorgen voor spulletjes, maar je mag ook je eigen glazen potje meebrengen. Je wordt geholpen als dat nodig is.

De kosten voor deze middag zijn € 3,50. Laat op onderstaand email-adres even weten of je komt!

 

Zondag 17 december van 16.30 - 17.00 uur start lichtjestocht

Met een lichtje in de hand in een lange sliert door de buurt lopen, dat is het idee. Als je je in kerstsfeer wilt verkleden, graag! Zorg wel dat je goed zichtbaar bent en een goed lichtje (geen kaarsen!!) bij je hebt. Deze activiteit is niet alleen voor kinderen bedoeld, maar voor iedereen die het fijn vindt om mee te doen aan een sfeervolle tocht. Na de lichtjestocht is er gratis chocomel voor de kinderen.

 

We zien je graag bij een van onze activiteiten bij de kerststal (Aarle 70-72, Poppel)

Namens het geburencomité Aarle-Aarledijk

Marij van de Wouw (email: marij.van.de.wouw@telenet.be)

"Aarle heeft weer wat"

12 december, 2017

          UITNODIGING GEBURENAVOND - 15 december

U hebt het vast gezien: de bouw van de kerststal is weer gestart. Nog enkele weken en er is weer volop gelegenheid voor jong en  oud om de kerststal te bezoeken. Net zoals vorig jaar starten we met een avond speciaal voor de geburen!

Vrijdag 15 december om 18.00 uur gaan de lichten aan en kunt u binnenwandelen

Om 19.00 uur doet de pastoor een openingswoordje. En  vanaf dat moment is er volop gelegenheid tot ontmoeting. Wat is er plezieriger dan met elkaar kletsen en tegelijkertijd genieten van een lekkere maaltijd en een drankje?

Het eten is gratis, uw drankje dient gewoon betaald te worden.

We heten u van harte welkom bij de kerststal (Aarle, tegenover Radio Paloma).

 

Om enig idee te hebben hoeveel mensen we kunnen verwachten, vragen we u zich op te geven bij Marij van de Wouw van het geburencomité (gsm 0031610001989 of via e-mail marij.van.de.wouw@telenet.be).

Opgeven kan tot 12 december.

 

 

 

Hieronder vindt u het volledige kerstprogramma met alle activiteiten die in deze periode plaatsvinden. Kijk er vooral even naar, want er staan weer bijzondere momenten bij die u zeker niet wilt missen.

Kijk bijvoorbeeld eens op 16 en 17 december. Wilt u (of uw kind) een kerststal maken, een lampion of een kerststukje? Dat kan al op zaterdag 16 december. Graag aanmelden bij Marij van de Wouw (contactgegevens staan hierboven).

En de 17e is de eerste lichtjestocht door onze eigen buurt. We hopen op een heel mooi evenement!

 

KERSTPROGRAMMA  2017

 

Datum en openingsuren Kerststal Bijzondere activiteit(en)
Vrijdag 15 dec 18.00- 22.00 uur Openingsavond speciaal voor alle geburen.
Zaterdag 16 dec 12.00- 22.00 uur

Kerststallen maken op Aarle 39 (t.o. de kerststal) van 10.00-12.00 uur

Kerststukjes en lampionnen maken van 14.00- 16.00 uur;  kosten € 3,50

Zondag 17 dec 12.00- 22.00 uur

Lichtjestocht door de buurt;

starten bij de kerststal tussen 16.30 en 17.00 uur;

het is fijn als kinderen zich verkleden in kerstsfeer

Vrijdag 22 dec 18.00- 22.00 uur
Zaterdag 23 dec 12.00- 22.00 uur Optreden koor Quinza v.a. 20.00 uur
Zondag 24 dec 12.00- 18.00 uur
Maandag 25 dec 1e kerstdag (gesloten)

Dinsdag 26 dec 12.00- 22.00 uur

Woensdag 27 dec 12.00- 22.00 uur

Schaapskudde ophalen en naar de kerststal begeleiden;

vertrek rond 14.30 uur bij de kerststal.

Donderdag 28 dec 12.00- 22.00 uur

Vrijdag 29 dec 12.00- 22.00 uur

Zaterdag 30 dec 12.00- 22.00 uur

In groepsverband wandelen naar Alphen;

bezichtiging museum met kerststallen - en terug; vertrek 13.00 uur.

Vanuit Alphen komt een groep naar de kerststal op Aarle.

Zondag 31 dec 12.00– 18.00 uur

Maandag 1 jan Nieuwjaarsdag (gesloten)

Dinsdag 2 jan 12.00– 18.00 uur

Woensdag 3 jan 12.00– 18.00 uur

Donderdag 4 jan 12.00– 18.00 uur

Vrijdag 5 januari 12.00– 18.00 uur ‘s Avonds nieuwjaarsreceptie voor de geburen.

 

© Copyright 2017 -  Buurtvereniging Aarle