Verkeersveiligheid

4 december, 2018

   Harder dan 50 is te hard! 

 

Onlangs heeft het geburencomité Aarle-Aarledijk de verkeersveiligheid in onze buurt aangekaart bij de gemeente. Aanleiding waren verschillende geluiden over de verkeerssituatie op de Aarledijk. Wij hebben bij de gemeente aangegeven:

  • Dat er inderdaad echt te hard wordt gereden op de Aarledijk met alle risico’s van dien voor andere, kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en voetgangers.
  • Dat de borden met aanduiding ‘zone 50’ niet uitblinken in helderheid/duidelijkheid.
  • Dat te hard rijden eerder het gevolg is van het zich niet houden aan de regels ten aanzien van de snelheid dan aan onvoldoende geïnformeerd worden.
  • Dat plaatsing van extra borden om die reden volgens ons niet zal leiden tot vergroting van de verkeersveiligheid.

 

De gemeente heeft inmiddels positief gereageerd. Deze reactie kunt u HIER inzien.

 

We zijn er blij mee! We realiseren ons dat het zeker niet alleen automobilisten van buiten de buurt zijn die het gaspedaal te hard intrappen.  Daarom ook hebben we in onze nieuwsbrief van oktober een oproep gedaan aan de buurtbewoners om zelf ook de kilometerteller in de gaten te houden om de Aarledijk veiliger te maken.

Die herhalen we nog eens: beste buurtbewoners, let op uw snelheid op uw dashboard en laat de Aarledijk een veilige weg blijven! De 50km en 70km borden geven een MAXIMUMsnelheid aan!

Reageren
Reactie plaatsen

© Copyright 2017 -  Buurtvereniging Aarle