KERSTSTAL AARLE 2016 

22 maart, 2016

Laatste nieuws (29 december 2016)

Kudde schapen komt naar de kerststal 
(klik hier voor de foto's)
Een kudde schapen komt een nachtje slapen vlakbij de kerststal! De schaapsherder Stijn Hilgers brengt zijn kudde van wel 170 schapen op woensdag 28 december daar naar toe. Hij vertrekt om 15.00 uur vanuit 't Ooievaarsnest (Goirle, Goorstraat 6) richting de kerststal (Poppel, Aarle 70-72). Hij vindt het fijn om wat hulp te krijgen. Wil jij dat mee doen?

Zorg dan dat je die dag op tijd bij de kerststal bent. Daar vertrekken we om 14.30 uur met de kinderen (en hun ouders) en lopen we de schaapsherder tegemoet. Verwachte terugkomst bij de kerststal rond 15.30 uur.

Als alle schapen in hun nieuwe tijdelijke wei staan, zorgen wij voor gratis chocomel voor de kinderen. Bij het kampvuur zingen we dan nog wat kerstliedjes.

We hopen natuurlijk dat er een lekker zonnetje schijnt die dag. Mocht het erg slecht weer zijn en twijfel je of het doorgaat, kijk dan 's ochtends op deze site. Als het niet doorgaat, zettten wij hier een berichtje op.

Optreden koor Quinza op 23 december
​Aaanstaande vrijdag 23 december komt het Poppelse koor Quinza (kerst)liederen zingen bij de kerststal; het zijn zowel moderne als traditionele liederen. Tussen 20.00 uur en 21.30 uur treden ze twee keer een half uur op. Komt u mee luisteren (en wellicht ook meezingen)?

Wandel- of fietstocht
In samenwerking met VVV en de kerststallen van Aarle (Poppel), Weelde, Weelde-Statie en Ravels zijn wandel-/fietstochten uitgezet tussen de verschillende kerststallen. De tochten zijn uitgepijld. Folders met de tochten zijn beschikbaar bij diverse winkels en de kerststallen.

Verlenging openingstijdens kerststal?
Op dit moment wordt uitgezocht of onze kerststal langer open kan zijn (t/m 5 januari). Zodra hier meer over bekend is, vermelden wij het op onze site.
 

De eerste Foto's zijn beschikbaar! 
Klik hier om deze te bekijken

 

(eerdere berichten)

Aarle heeft weer een kerststal!

Voor het tweede jaar op rij wordt er een kerststal geplaatst in Aarle, recht tegenover Radio Paloma.  Aarle heeft zo in december weer een fijne ontmoetingsplaats, waar hopelijk veel buurt- en streekgenoten gebruik van zullen maken. 

De kerststal is van 10 december tot en met 6 januari dagelijks te bezichtigen en vrij toegangkelijk. Daarnaast is er op onderstaande data en tijden de mogelijkheid om een heerlijke versnapering te bestellen in de gezellige bar bij de kerststal.

Openingstijden bar kerststal:

  • Vrijdag 9 dec 18.00- 00.00 uur
  • Zaterdag 10 dec 12.00- 00.00 uur
  • Zondag 11 dec 10.00- 00.00 uur
  • Vrijdag 16 dec 18.00- 00.00 uur
  • Zaterdag 17 dec 12.00- 00.00 uur
  • Zondag 18 dec 10.00- 00.00uur
  • Vrijdag 23 dec 18.00- 00.00 uur
  • 26, 27, 28, 29 en 30 dec 12.00- 00.00 uur

Kerststukjes maken op 10 december
(klik hier voor de foto's)

Op zaterdag 10 december vanaf 14.00 uur zijn de liefhebbers van kerststukjes maken van harte welkom. Voor materialen en goede begeleiding wordt gezorgd. Maar breng gerust ook zelf spulletjes mee die u graag gebruikt. Eindtijd rond 16.00 uur.

Bent u wat ouder en is het lastig om zelf naar de kerststal te komen? Dan komen wij u zo mogelijk ophalen.  Maar ook kinderen zijn van harte welkom! Bij dit evenement hebben we geen leeftijdsgrens!

De kosten voor deze activiteit zijn € 3,50 voor de materialen en een kopje soep.

Om enig idee te hebben hoeveel mensen we kunnen verwachten, vragen we u zich op te geven bij een van de bestuursleden (voor adres, telefoonnummer of emailadres: zie hieronder).  Graag vermelden als u opgehaald wilt worden inclusief op welk adres. Opgeven kan tot 27 november.

Schminken en samen zingen rond de kerststal op 18 december

Op zondag 18 december zijn de jongere kinderen extra welkom. Maar ook als je op het middelbare zit, mag je natuurlijk komen!

We zorgen voor muziekinstrumentjes, voor muzikale begeleiding en voor iemand die je echt mooi in kerst-schmink-stemming kan brengen. De rest mag je zelf doen: zoveel zingen dat je er helemaal blij van wordt. We beginnen om 14.00 uur. Eindtijd rond 16.00 uur.

Voor deze activiteit hoef je je niet op te geven. Kom gewoon gezellig zingen!

Wandelactiviteit in samenwerking met Landelijke Rijverening LRV op 30 en 31 december.

Op de laatste 2 dagen van 2016 is er een rondwandeling uitgezet tussen Trier (parkeerplaats Jeans House) en de kerststal op Aarle. Er wordt gewandeld in beide richtingen. Begeleid wandelen kan op 30 december vanuit beide startpunten om 13.30 uur. De wandeling duurt ongeveer twee keer 1 uur. Op beide plaatsen kunt u eventueel iets drinken en/of eten.

Is er nog meer te doen?

Jazeker:  Sowieso is de kerststal als ontmoetingsplaats geopend op alle momenten die u onder ‘openingstijden’ ziet staan.

Verder is er druk overleg om met andere kerststallen in de regio te komen tot een wandelfolder, waarop alle kerststallen in onze regio genoemd worden.

 

Via deze website, het Berichtenblad of RAWEPO zullen we hierover berichten.

 

Tot ziens bij de kerststal!

Het geburencomité,                     

Ruth Peeters, Halvertweg 1
Jan Velden, Aarle 39, janvelden61@gmail.com
Jan Versteynen, Aarle 92a, jan.versteynen@telenet.be
Toon Zegers, Aarle 80, toon_zegers@hotmail.com
Cees van de Wouw, Aarle 70, tel. 014-650515 cees.van.de.wouw@telenet.be
Marij van de Wouw, Aarle 70, tel. 014-650515 marij.van.de.wouw@telenet.be
Janny van de Laar, Aarle 96, adjanny.vdlaar@telenet.be

Henk Witte

7 september, 2018 om 12:32

Beste mensen,

Voorafgaand aan de herinrichting van de Aarledijk enige jaren gelden was er een hoorzitting in het gemeenschapshuis van Poppel. Bij die gelegenheid heb ik gepleit voor een snelheidsbeperking van 50 km/u op de Aarledijk, Aarle en Voortjesweg.

Nadat de nieuwe aanleg was gerealiseerd en niet de gewenste snelheidsbeperking tot stand was gekomen heb ik mij opnieuw met hetzelfde verzoek tot de gemeente gericht. Ik ben daarop uitgenodigd om mij tijdens een vergadering van de verkeerscommissie tot de leden van de commissie te richten hetgeen is geschied. Ik had een negental argumenten om nog eens opnieuw nadrukkelijk te pleiten voor de gewenste snelheidsbeperking. Dit heeft geresulteerd in de 50-km zone zoals aan het begin van de Aarledijk ter hoogte van de Koekoeklaan en op de Voortjesweg nabij de Dennenlaan wordt aangegeven.

Vaststellende dat de snelheid op vooral de Aarledijk vaak veel te hoog was, heb ik de gemeente er op gewezen dat de duiding te mager en te weinig overtuigend was aangegeven en dat herhaling door middel van borden, zeker ter hoogte van de zijstraten gewenst was. De Aarledijk heeft een geheel ander karakter dan de Voortjesweg en komend uit bijvoorbeeld de Halvertweg kan de indruk dan ook ontstaan dat op de Aarledijk het vijftig kilometer gebod niet meer van toepassing is.

De reactie van de gemeente was dat meer borden geen indruk maken en dus weinig effect zouden hebben.
Uiteraard heb ik daarbij gewezen op de Krommedijk en Geeneinde in Weelde, waar - terwijl er nota bene op Geeneinde een rijwielpad naast ligt en dus eenveiliger situatie, de 50-km borden wel regelmatig herhaald worden.

Nu, twee jaar later, moet ik vaststellen en ik zal niet de enige zijn, dat de Aarledijk een racebaan is met niet zelden snelheden van tegen of zelfs over de honderd kilometer per uur. Zelfs een enkel bestuurslid van de buurtvereniging maakt zich daaraan schuldig.

Ik heb opnieuw een mail naar de gemeente gestuurd en wederom om aandacht voor de situatie gevraagd.
U treft de tekst van de mail hierna.

Wellicht ziet ook de buurtvereniging het gevaar en wil zij zich mede hard maken voor een veiliger situatie.

Met vriendelijke groet,

Henk Witte
Aarledijk 118

Poppel, 9 augustus 2018

Geachte leden van de verkeerscommissie,
Geruime tijd geleden heb ik mij tot u gericht over de verkeerssituatie op de Aarledijk. Het probleem was en is nog altijd dat er veel te hard gereden wordt, ondanks de aanduiding dat het voor een gedeelte van de Aarledijk en van Aarle en vijftig kilometer zone betreft.
Nu, bijna twee jaar later moet ik vaststellen dat intussen vrijwel geen enkele automobilist zich aan deze snelheidsbeperking houdt. De snelheid van verreweg de meeste auto’s ligt ruim boven de zeventig kilometer per uur en benader of overschrijdt soms de honderd. Niet zelden ervaar ik de Aarledijk als een snelweg en houd ik werkelijk mijn hart vast of ik niet, als er weer eentje voorbij raast, even later een ferme klap van een aanrijding hoor. Vooral ter hoogte vanr Barabas staat dit absoluut op enig moment in ernstige mate te gebeuren. De verklaring voor deze toenemende overtredingen ligt ongetwijfeld in het feit dat er in de onderhavige situatie nagenoeg nooit op snelheid wordt gecontroleerd. Men weet zich onbespied.
Eerder ook heb ik mijn verbazing uitgesproken over het feit dat op andere wegen in de gemeente die minder gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld omdat er een fietspad naast ligt, wel bij herhaling een bord “50” staat en dat dit ondanks de wenselijkheid hiervan op de Aarledijk niet gebeurt. Argument daarbij zou zijn dat borden de verkeersdeelnemers niet tot de gewenste houding brengt. Het zijn letterlijk de woorden van een van uw commissieleden tijdens een zitting waarbij ik het woord mocht doen.
Deze opmerking indachtig is het opmerkelijk dat door het hele wijkje, omsloten door Aarledijk en Voortjesweg en ook in Aarle een negental grote borden zijn neer geplant waarmee aandacht gevraagd wordt voor spelende kinderen. Vindt u het ook niet een beetje raar dat u enerzijds weigert om duidelijker aan te geven dat er vijftig gereden moeten worden en dat anderzijds kennelijk wordt onderkend dat toch die waarschuwing om de snelheid te beperken gewenst is.
De gemeente Ravels heeft met de aanleg een duidelijke fouten gemaakt door de Aarledijk het karakter van een racebaan te geven. De aangepaste bestratingen ter hoogte van de zijstraten hebben op de snelheid geen enkel effect. Waar behoefte aan is, is aan duidelijk aanwijzingen, aan drempels en/of as verschuivingen. Beter nog is om het volgende te overwegen: maak van het gehele gebied Aarledijk na de Koekoeklaan en op de Voortjesweg vanaf de Dennenlaan een 30-kilometer zone. Daarmee wordt duidelijker de snelheidsduivel tot de orde geroepen, onderkent u nadrukkelijker de aanwezigheid van de spelende kinderen, het ontbreken van fiets- en voetpaden en daarmee kunnen voorts al die houten borden die waarschuwen voor spelende kinderen verdwijnen.
Dat het hier een keer enorm fout gaat waarbij ik maar hoop dat er geen kinderen bij betrokken zijn, is een kwestie van tijd. Weest u er van bewust dat er intussen steeds meer fietsende kinderen op weg naar school over de Aarledijk gaan. Neem alstublieft uw verantwoordelijkheid.
Met vriendelijke groet,
Henk Witte,
Aarledijk 118-Poppel

Reageren
Reactie plaatsen

© Copyright 2017 -  Buurtvereniging Aarle